צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
כשתהחלתי לקרוא את זה הרהרתי ביני לביני שהיא כותבת יפה גם כשכותבת על דברים מציאותיים. ובהדרגה התחיל החומר "לנזול" והופיעה אותה דמות וחשבתי לי שגם כאן יש מספר מישורי מציאות אחד על רעהו ולבסוף, כשרחצה ידיים, הבנתי שהייתה בבית קברות.
[ליצירה]
אנשים כאלה הם כמו יצורי מעבדה שמעולם לא עמדו בפיתוי.מה לך לקנא בהם ? תמיד שמרו עליהם. הם נולדו מסודרים מראש ושומרים עליהם ועל עצמם כמו על בגד לבן בתוך כספת מבוצרת שכל מגע עם העולם יתיר עליו כתמים בלתי ניתנים לניקוי. ועוד קוראים לעצמם, כמו לבגד הבלתי שימושי הזה, שהוא יקר, שהם יקרים וחשובים. את לא צריכה אף אחד כדי לחזור בתשובה. ברכת נרות השבת מספקת והיא שלך בלי טובות של אף אחד.את יהודיה ממילא וזאת זכותך. לפחות זה בעולם האנטישמי שלנו. אל תלכי איפה שלא רוצים אותך. והיי שמחה.
[ליצירה]
שמואל.כתוב שיר יפה על היהדות. בלי הציונות ובלי פוליטיקה. סתם. יהדות. אתה אוהב יהדות ? אתה מתווכח אתה כל הזמן. זה לא שהיא לא קיימת אצלך. כיוון שאתה מתווכח עם היהדות ומבקר את היהדות היא מתעמתת אתך מתוך לבך.
על כן אני מבקשת שתכתוב שיר יפה על היהדות כאילו היא נמצאת על כוכב אחר ואתה מתבונן בה. כי הרי לכתוב יפה אתה יכול. תודה.
[ליצירה]
תודה רבה לך כוכב. וחג שמח.
אתה יודע, אני שמרתי את היצירה הזו כחודשיים כי חשבתי שהיא מיוחדת.
ומצד שני - איך אני אי פעם אכתוב שוב אחת כמוה ?
כעת אתחרה עם עצמי! ?
מסובך מאוד.
חג שמח.
תגובות