יש קטע שממש אהבתי בסרט "להתחיל מחדש" שבו צ'אק נולנד יוצר אש, ושמח על היצירה. בהרגשה כמעט אלוהית הוא צועק "אני בראתי את האש"!
הסיום עם כפל המשמעות מוצא חן בעיני!
[ליצירה]
יש קטע שממש אהבתי בסרט "להתחיל מחדש" שבו צ'אק נולנד יוצר אש, ושמח על היצירה. בהרגשה כמעט אלוהית הוא צועק "אני בראתי את האש"!
הסיום עם כפל המשמעות מוצא חן בעיני!
[ליצירה]
[ליצירה]
אהבתי בעיקר את ההתחלה המתומצתת מאוד היא גם מתאימה לפקודות.
[ליצירה]
מה שלא נכון לדעתי זה: "וְאַף פַּעַם לֹא נִפְקָד
אֵיזֶה הוֹמֵרוּס אוֹ קֹהֶלֶת
אוֹ אַחַד הָעָם
שֶׁיְּתָעֵד וְיַזְכִּיר לַבָּאִים אַחֲרָיו
שלמה לא תיעד כי קהלת זה לא ספר הסטוריה.
[ליצירה]
מה זה - טונציית?
מדליק, נהדר, עשר! אהבתי את זה מאוד.
שירים טובים הם עם צטוט נפלא בהתחלה כמו כאן:
"יש להתבונן בלווי הולם" גאוני. ועוד כתוב על כוכבים אז בכלל ...!
קבלתי סטירה פעם מאחת שאמרה שאם אני מתנצל
יותר מדי זה פוגם בתדמית. היא צדקה. אני התנצלתי
מסיבות אגואיסטיות לחלוטין. (בעקבות בית 3)
הבית ה4 מהמם. בקיצור כל מילה פגעה בול במרכז ליבי. לכן, - מהרתי והמלצתי בחום...(!!!)
[ליצירה]
אהבתי
מלך השירים הקצרים שואל היכן הוא השיר הקצר?
במיוחד אהבתי את 2 השורות האחרונות.
המלצה שלי תכתוב " שלוש האחיות" במקום מספר...
זה יותר נעים יפה ומתאים לשיר.
[ליצירה]
ביקורת ופתרונה
אין מה לומר ההתמודדות עם הנושא ראויה להתפעלות כמו הרבה שירים שלך ואין צורך להרחיב על כך.
הדס, קחי נשימה, אני החלטתי להשאיר את הביקורת הדינמית והבוטחת שלי. תראי כמה שזה פשוט לבסוף.... או שלא
החריזה איכזבה אותי. לא נראה לי שצריך להשקיע כזה מאמץ כדי לקרוא. עד שמגעים לסוף - החרוז הסוגר מתגנח. שני החורזים באמצע הרבה פעמים מתמלמלים כש-השני מקוטע יותר ולא משלים כמו שצריך את החרוז שלפניו. אולי זה נובע מהנסיון לשמור על החריזה החיצונית. אם כך צר לי זה לא עוזר.
שמתי לב פתאום שאם אני קורא לאט יותר זה מסתדר, אך אין בזאת לבטל לעניות דעתי את הביקורת כי במבט ראשון-שני-שלישי ועדיין נראה שמדרך הטבע והתנהלות השורות הקריאה מהירה
מסקנתי היא שכך זה צריך להיות כתוב:
יסתלק לו!
נער רועים מן הפלך
על נבלו ודוביו,
שירתו הלוהבת
איך העזת לחשוב
שאולי ואוהבת -
לא תתן בת שאול
את עיניה בהלך
הכיוון ברור יש כאן צורך לשנות את מבני הבתים, אלא שנראה לי שאז לא תסיגי הדס את הרצף התבניתי המאוחד, כי בית-בית ומבנהו, לא כן? או אז או שתוותרי על כך או שתכתבי כמה בתים מחדש!!
בהצלחה!
בעז
[ליצירה]
נגעות
השיר נוגע במיתרים שבנפש בנימות רוטטות
העברת את החוויה יופי
אבל---
מה מטרתו???
אין בעיה השיר מצויין רק רציתי לומר שאם כשרון כזה אפשר להשפעה ולחשוב איך ניתן במילים לקדם את היהודים לכיוונים טובים לנשב במפרש האומה
אחרת ---
זה בזבוז!!!
אם כן קחי נוצה פשוטה של שכוי וכיתבי באש גחלת מחרט לבבך...
בהצלחה!
[ליצירה]
התחיל טוב וקצת התפוגג לי.
הסיפור רק התחיל או ש- למשל, תספר על השקיעה בעקבות האסון בהדרגתיות ובפרוט מעניין. הייתי גם מצפה להתרחשות בסוף שתרגש יותר... (ולא מסר מעלה אבק)
עם עוד מאמץ ורצון זה יכול להיות הרבה יותר טוב.
תגובות