...כן אהגה בך בלילות
וכשמוחרמת, נדויה
אהבַתי תכבוש גלילות
על לב עוד חרב נטויה
עת תן ישמיע יללות
פוסע דרך נעלם
ודימיאורגוס גורלות
יטיל לכל באי עולם
כן אהגה בך כן אוחיל
אתהה אמת את או בדיה
עת מלוא לב רעדה וחיל
לבי אליך...
[ליצירה]
קנטאור תמיד כותב בצורה סוריאליסטית
אין מתרתו לומר שככה הם באמת כל החסידים - הוא רק מתאר סיטואציה קומית
נראה לי שהושפעת יותר מדי מפירושו של "דרך הילוכו" (שהוא בתורו הושפע יותר מדי מדעותיו האישיות)
[ליצירה]
כתוב בצורה יפה יצירתית ומתוחכמת
עם דרך הצגת הדברים לא הסכמתי
בתגובה לסיפור זה, אני עכשיו כותב סיפור שיציג את התמונה בצורה קצת יותר מלאה ( לדעתי , כמובן)
עצתי לדתיה בינתיים - לא לפתח ציפיות יתר מישראל : או לקבל אותו כמו שהוא או להתגרש ממנו, אך אז תצטרך כמובן לוותר על דמי הכיס שהוא נותן לה ולהתפנות מביתו
מכיוון שהיא תחשב מורדת ע"פ ההלכה, גם הילדים ישארו אצלו
כל הבאס"א, בלע"ז
[ליצירה]
לרציונליסט!
תודה על תגובתך!
אם באי דיוקים בלשון עסקינן, אני מסכים אתך.
וכבר הרמב"ם אמר שהתורה רק באה לקרב את האמת לשכלנו.
כלל לא חובה שכל אחד יהיה תאולוג ממולח.
אם באמת עסקינן. אע"פ שהיו ניסים
(הגדרות למושג הוא נושא לדיון אחר - אבל אני לשיטתי כמובן רואה הכל כחלק משרשרת הסבות והתוצאות.
במובן הזה, מצד אחד הכל נס - חלק מהתכנית האלוקית. והכל טבע.
אפשר גם להגיד שנס זוהי תופעה שאין אנו מבינים או אין אנו יכולים להסביר - אך גם לפי זה הרי אין אנו יכולים להסביר מהות של שום דבר...
אני מעדיף להגדיר נס כמאורע שבו התכנית האלוקית גלויה ביותר לנו - כל אחד וניסו הוא. בדומה למושג "שכינה" ברמב"ם וראה מה שכתב על הניסים שנבראו "בין השמשות")
והיה מתן תורה (בין כהתרוממות שכלית או אינטואיטיבית קולקטיבית או אף כמאורע פיזי) לפי אמונתי,
אך חוץ מכך שזה קרה בתוך(!) העולם (-הטבע) אי אפשר לטעון מאום על קיום של שום דבר מחוץ לטבע (שהוא משפט חסר משמעות כפי שציינתי - והוא כמו לטעון שיש משהו מחוץ למציאות)
אפשר רק להגיד שיש רובדי מציאות שעוד לא גילינו (ושיכול להיות שאף פעם לא נגלה - לא בגלל מחסום מהותי בינינו, אלא מאזלת ידינו)
ולזאת יסכים כל אדם (אפי' אתאיסט גמור ) שהרי לא כל דבר יכול המדע להסביר (וגם לא כל דבר אי פעם יוכל).
שוב תודה על התגובות!
שבוע טוב!
בכבוד,
שלכם,
רדף
[ליצירה]
[ליצירה]
דיק לוש יקר!
אענך במקום ש"י:
המגל והפטיש - המגל מסמל את האיכרים
והפטיש - את הפועלים
אוורורה (השחר) - שמה של הספינה שעגנה סמוך לארמון החורף (מקום מושבו של הממשלה הזמנית אחר התפטרותו של ניקולס השני) ושממנה הבולשביקים פלשו לארמון וחוללו את מהפכת אוקטובר
להצטרפות - אני ממליץ להמציא את מכונת הזמן ולחזור כמאה שנה אחורה - או אולי רק להצטרף לעולמו הפנימי המרתק של ש"י