צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
לוגן לוגן, תודה. האמת - לא הייתי מתנגדת לקבל הצעות והסברים למה בדיוק התכוון בלייק (וגם מבחינה סמלית) כשכתב על גן האהבה שלו ועל בית התפילה שהופיע במרכז השדה במקום בו שיחק פעם כילד ....
[ליצירה]
דב יקר תודה. מסתבר שאמילי קלעה למטרה כשהעירה לי - - שיש אצלי סוג של תגובה ליום שישי. כי בינתיים הכנסתי עוד יצירה (אני כותבת אותן על פתקאות ספונטאני וכשנזכרת\מוצאת בפתקאות אני מעבדת אותן) ופתאום גם שם רואה אני שמופיעה המילה יום שישי. אך את היצירה ההיא שמתי בינתיים בליטרטורה כי כאן היא תופיע אולי רק עוד שבועיים אם אני אשים אותה היום.
[ליצירה]
אם הבנתי את מה שאתה כותב (אם הבנתי...) הייתי מוסיפה שכתוב שבמקום שבעלי תשובה עומדים דתיים רגילים לא עומדים. וזה לעניין האנשים הספונים כפי שתיארת אותם. כשאני הולכת ברחוב ואם מגיח מולי שומר מצוות לבוש במדים השחורים וכולי והוא מייד מסובב ראשו לעבר השני ואולי עושה טפו טפו, (נגד השטן? נגד היצר ? נגד עין הרע?) אז עם מה הוא מתמודד. תורת ישראל שאצל הדתיים היא כל כך קשה ודורשת - מה היא שווה אם אין בה התמודדות עם היצר וחיים בעולם הזה שאומרים "ברא כדי להיטיב, ברא כדי להינות?"
[ליצירה]
מזלנו שהעברית היא שפה איזוטרית שמועטים השולטים בה באמת. קחו לדוגמה את תורת הקבלה ותורת הסוד - עד כמה שהשרישו אותה באומות אחרות הרי שלא יהיו מסוגלים לעקוב אחרי כל משמעויותיה. שלא לדבר על כך שהמילים משמשות גם בכתבי קודש ובתפילות ובמשנה ובתלמוד וכולי ובכל מקום שם הן עומדות הן מדיפות ריח אחר בגן אחד שלם.ואת זה אי אפשר לקחת מאיתנו. יש אומרים עברית שפת קודש ואין לדבר בה. ואני שמחה שהתמזל מזלי ואני דוברת עברית, ובודאי אבות אבותי אחורנית עד לחורבן בית שני (וגם איני יודעת באיזו שפה השתמשו הם אז) תוהים למילים היוצאות מפי והנכתבות כאן בחשמל ובויברציה ואולי הנפשות מתאספות בתור ואומרות - נחכה לשעת לילה וכשתישן נפציר בה שתלמד גם אותנו.
[ליצירה]
הפוסט מודרניזם אומר שמותר ללקוט. ואצלה מסתובבים פיטר פן וסינדרלה והארי פוטר וכולי. אבל היא הייתה יהודיה ולחיים שלה היה עוד ממד (בין אם רצתה ובין אם לאו לדעתי)
תגובות