תמרור: קשה לי עם הדרישה של הבית האחרון. קפץ לי מול הפרצוף (סליחה, מול ה"פנים") משפט בסגנון "מה ששנוא עליך...."
בכל זאת נגעה בי הצעקה שמשתמעת מהשיר: "אני קיים!" שימי-לב... אני פה. סימן: אין מה לעשות המילים שלך פועלות!
(ציון: מי אני שאחלק ציונים?)
תודה,
בועז
[ליצירה]
אוי רחל
תמרור: קשה לי עם הדרישה של הבית האחרון. קפץ לי מול הפרצוף (סליחה, מול ה"פנים") משפט בסגנון "מה ששנוא עליך...."
בכל זאת נגעה בי הצעקה שמשתמעת מהשיר: "אני קיים!" שימי-לב... אני פה. סימן: אין מה לעשות המילים שלך פועלות!
(ציון: מי אני שאחלק ציונים?)
תודה,
בועז
[ליצירה]
מזדהה כ"כ.
תקופת הקרבה השלימה לבורא - הסתו.
כה מוכר לי הרצון הזה להוציא את הפנים החסום בחומת ההפרדה, חומת הבטון, ולזעוק לאלוקיי שיושיע.
אהבתי את הדימויים...
לילל כמו זאב פצוע למרומים. אוי...
תודה!
[ליצירה]
אוצרו היקר של האדם
יש למה לצפות, יש במי לבטוח. האנושות עדיין לא הכזיבה. יש עדיין אור בקצה המנהרה. הקשיים לא יפילו אותנו, ונילחם בהם, עד כמה שהם יכאיבו לליבינו.
הגמרא מציינת שעדיף לאדם למות מאשר להיות בדור הגאולה, ואנו, שנכלאנו לדור זה בדיעבד, ללא רצונינו, נקיים את מטרתינו בזמן כה חשוב לעולם ולעמינו.
לא נוותר, לא על האדם הפרטי ולא על הכלל. אוצרו היקר ביותר של האדם הוא חבריו, ארצו, והמין האנושי.
[ליצירה]
נהדר!
יש זרימה כמעט מלאה, והכתיבה משלימה הכל. יפה!
הסיום קצת דורש המשך...
והרעיון לא מודגש מספיק - הוא מעורפל. עוד השפעה של התמקדות יתר בחריזה. הרפה ממנה.
הצלחתי לצייר במוחי את שירתך - משמע התיאורים היו מספקים דיים גם ללא הרעיון. עבודה טובה.
מה שרגש האהבה יכול לעשות...
תודה!
[ליצירה]
רגש אילם
השיר אולי מדבר בלשון עבר, אך מרגישים את הרצון שעוד לא מומש.
אני חייב להגיד שאני מרגיש מבולבל ביצירות האלה שלך. אולי בגלל שאינני אשה, או בגלל שאינני בגיל הראוי.
בכל מקרה, הרגש האילם מופיע כאן בצורה חזקה, במיוחד בבית האחרון.
[ליצירה]
יפה.
קצת מזכיר את המדרש ההוא על "שני המאורות הגדולים".
גם אני אוהב את הלילה. הצבע הכחול אינו סמל לבדידות ועצב. זה צבע של כוח, של חוזק ובו זמנית של רוגע.
תודה!
תגובות