הכותרת אמורה להיות 'מה אתה עושה פה?', אבל האתר החליט שהיצירה צריכה להיקרא '1', ואם אני אתקן את הכותרת התמונה תיעלם, אז שיהיה '1'.
ההילה היא בגלל שצילמתי אותו בערב והשמש מאחוריו.
אהבתי את ההילה שמסביב.
גם הקומפוזיציה- כמעט מושלמת.
השפן היה צריך להיות טיפה יותר שמאלה כדי שיהיה ממש טוב- על אחד מקוי השלישים. איך שהוא נמצא עכשיו הוא בין השליש לאמצע התמונה וזה קצת מעצבן את העין...
הרקע מאחורה יצא אאוט-אוף-פוקוס וזה יפה ומדגיש את השפן הקטן...
[ליצירה]
הכותרת אמורה להיות 'מה אתה עושה פה?', אבל האתר החליט שהיצירה צריכה להיקרא '1', ואם אני אתקן את הכותרת התמונה תיעלם, אז שיהיה '1'.
ההילה היא בגלל שצילמתי אותו בערב והשמש מאחוריו.
[ליצירה]
צפת - מילים הן רק כתמי דיו על הדף, או תנודות קלות באויר, (או רווחים בין פיקסלים דולקים), ועדיין הן משנות לנו, מעוררות בנו 'זכרונות וכיסופים', ואולי גם קשורות ל'נצוצות הנשמה', למרות שגם הן (לפחות צורתן) מוכתבת מגבוה.
נכון שדתיים גם משקרים לעצמם, ומדחיקים דברים שהם לא מבינים, ומנסים להתאים את מה שהם רואים לחיים שלהם, כמו רוב האנשים. אבל זה לא אומר שהכל שקר.
נ.ב. למה כל כך חשוב לך להדגיש שהשפעות זרות חלחלו ליהדות? כדי שתוכל לסמן מה לדעתך מקורי ואמיתי ומה צריך לעקור?
תפילות היו גם לפני המקדש (וגם קרבנות). הסיסמה 'זה גלותי' מוטחת בקלות בכל מה שלא נושא חן. מאיזו עבודה זרה לדעתך הגיעו בתי הכנסת? התפילות שאנחנו 'ממללים' נוסחו בסוף ימי בית שני, בארץ ישראל.
[ליצירה]
(נקטע לי, מצטער)
ציור על חול? זה הורס את המכחול, לא? זו הסיבה שמזדקנים? נשחקים מכתיבה\מחיקה וחוזר חלילה?
אגב - לפי המשל אנחנו ישנים ביום וחולמים בלילה.
[ליצירה]
אוקטובר בלב כל?
'ארמונות עשירים לידי כל יעבורו'
בזה מתמצה כל הענין? העשירים רעים ולכן מותר וצריך לגנוב מהם?
וכשהעניים מאתמול, גזלני המהפכה, יתגוררו בארמונות העשירים, את מי אז יוכלו להאשים בבעיותיהם? ואת מי יאשימו המהפכנים שיישארו עניים?
אתה מציע מהפכה נצחית, גזלן רודף גזלן, זה נראה לי ארוך ומייגע. אפשר להסתפק במבול אחד.
[ליצירה]
'והוא רק רצה להזדקן בשלווה'
ואז באו השמש והים והחלומות והכריחו אותו לרוץ
ואז באו המדבר והסלעים והמציאות ופצעו את רגליו
ואז באו העצמות והגללים והחזון, ואפילו למות בשקט הוא לא מצליח.
אין מזל לישראל...
משל מוזר, עצוב ומצחיק.
תודה
[ליצירה]
בציטוט ראוי לציין את המקור. הכותרת וההתחלה הם מהשיר 'כל מה שנשאר' של גדי אלטמן (בוטן מתוק בקרקס, מצורף קישור)
התשובה שלך מעניינת, אופטימיות שלאחר יאוש.
תגובות