צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
אביבסתיו
משורר היסטוריה אתה.
בקשה לי אליך אם יסתדר לך.
ספרו לי שיש בית כנסת בשם בית כנסת אברהמוף והוא נמצא בשכונת הבוכרים.
מעניין אותי אם יש שם לוח ואם שם סבי, שהיה קרוי יעקב אברהמוף (ואשתו שרה לבית דוד) מצוי שם. לא ידעתי שיש אברהמופים בארץ עד כדי כך שקרוי בית כנסת על שמם. ספרו לי שראו את בית הכנסת הנ"ל באינטרנט.
זה לא דחוף, וזה מעניין. מדהים איך ההיסטוריה של משפחה נשארת במחזור התפילות, שם רשומים תאריכים ושמות, ולפעמים על לוחות בבתי כנסת, וגם להבדיל, בבתי קברות.
בכלל, בתי כנסת, לאדם שאינו משתמש בהם כמוני, לא אומרם הרבה. נהגתי לקרוא ספרים מתורגמים וגם רואה טלוויזיה ונדמה לי שראיתי יותר על רוח האדם, מצוקותיו ופניותיו אל אלקים דרך כנסיות של נוצרים, שאני מניחה שאדם בא לשם, יושב על כיסא ומתפלל ללא משהו מובנה כמו ביהדות. אין לי מושג אם יהודים מתפללים באופן פרטי ואישי בבית כנסת. הם עושים זאת על קברות צדיקים ובכותל המערבי בתעשיות פרטיות ואישיות.
טוב
באמת הגזמתי והשתפכתי
פעם ניפגש
ליאורה
[ליצירה]
אביבסתיו - שמתי נקודות בין האותיות יוד וכולי כדי שלא יהיה שם ...
שרון חלה בסוף ימי החנוכה. והססמה מכבי היא ראשי תיבות של "מי כמוך באלים יקוק" ולכן שמתי בסוף היצירה ואתם לא הרגשתם. לא התכוונתי לפגוע.
[ליצירה]
יורם, אתמול קניתי בפתח לסופרמרקט ספרי קריאה הוצאת מודן, ג'פרי ארצ'ר "בני מזל" 483 עמודים, "ג'ודית מייקל, "ירושה" 702 עמודים. כל אחד ב-29.99 ש"ח ו-7% הנחה עליהם.
עודפי ספרים. אז פינקתי את עצמי וקניתי.
היודע אתה שמשכורת של אקדמאי מתחיל בתחום מדעי הרוח, עו"ס, מורה, וגם רופא, היא בסביבות 3800 ש"ח לחודש ?
תחי לימור לבנת המפטרת מורים "לא טובים" ומוסיפה במקומם מורים "בלתי פורמליים" בתשלום 20 ש"ח לשעה.
המקום שאתה מספר עליו הוא "נגוז" ו"עבר עליו הקלח". יש ספריות אך גם שם צריך לשלם.
לספריה של אוניברסיטת תל אביב לא ניתן להיכנס לקרוא את הספרים על המדפים מבלי לשלם תשלום חד פעמי.
בספריית בית אריאלה לא משלמים בעבור כניסה חד פעמים ואני רואה שם בני נוער רבים יושבים וקוראים.
זאת תגובתי.
[ליצירה]
לאברהם ולחברים. כשאתם כותבים את היצירה, בסוף שורה במקום לעשות ENTER יש לעשות SHIFT ואחריו ENTER ואז השורות יהיו צמודות ולא יהיו מפוזרות כזרעונים על פני המסך. צריך להשתדל עד שלומדים.
אברהם - את השיר היפה שלך כדאי לנקד. הוא הולך לאיבוד בדרך בה הוא מופיע כאן.אם אין לך מנוי על רבמילים חפש באינטרנט, כמדומני יש אתר ששמו סנופי שמאפשר ניקוד של כמות מילים מועטת מדי פעם
רָאִיתִי אוֹתוֹ
בֵּין חֹשֶך וְאוֹר
שָׁחֹר מְכֻרְבָּל
בְּרַחֲמוֹ של לֵיל
מִתְפַּנֵּק טֶרֶם פְּצִיעָה...
והוא עומד
ושורשיו עמוקים
בז לשקיעתו
ומשלים עמה
ומחוגיו גרומים
והתנגשו
הוא ביציאתו