[ליצירה]
לא מסכים. על גבול המתעצבן.
כאילו - יש בי אהבה והיא תנצח - אבל אם לא תנצח, אז נזרוק אותה ונתחיל לכסח..
זה לא בוגר.
אני לא מסכים עם התפיסה האידיוטית שארץ ישראל דוחה את כל התורה, ובתוכה את עם ישראל, את "למה תכה רעך", ועוד מצוות רבות שנשכחות בלהט האמונה והכאב.
[ליצירה]
מאיר - אפשר לנחש שמנחם לא מחק את התגובה שלך רק בשביל לפרסם מה היה כתוב בה, לא?
אין שום סיבה בעולם שהוא ירים את הכפפה המורעלת שלך.
הדס- לדעתי לשיר יש משמעות והגיון, והוא אפילו יפה. אני לא רואה שום בעיה לוגית בכיבוי הירח עם הדלקת האור. מובן שזה לא תיאור ריאליסטי אבל המשמעות שלו מובנת למדי. מה שנכון - כדאי לפתח ולשפר, ולתת סיבות, כמו שאמרת.
[ליצירה]
א. זה כבר השיר השלוש מאות בנושא, והוא לא נהיה יותר משכנע, או לחילופין, יותר מקורי. שירה איננה מיועדת למיחזור.
ב. אם "בעלי הון כיסם ירש" - איפה פה האחוה והשויון? בהקשר זה, אני ממליץ לך לקרוא את "חוות החיות" מאת ג'ורג' אורוול.
ג. "אל מרומי באריקדות יעפיל נעפילה" - תגיד מה שתרצה על "משחקים לשוניים", אבל אין לזה משמעות. אלא אם כן "נעפילה" זה שם של מישהו.
ד. השורה האחרונה לא קשורה לכלום. לא ברור של מי ההד שתשמע אתה ואולי עוד שנים-שלושה מרקסיסטים סהרורים שמסתובבים פה.
[ליצירה]
א. אם הידע שלך בהסטוריה היה חופף ליומרה שלך, היית יודע שגוש קטיף מעולם לא היה שייך לפלשתינים.
רצועת עזה נכבשה מהמצרים ב67, והם סירבו לקבל אותה בחזרה. שום אדמה לא הופקעה מהפלשתינים . שום אדמה לא היתה שייכת לערבים מלבד כפר דרום שבנויה על אדמות פרטיות שנקנו מהם בכסף מלא.
ב. זכור לי שכתבת פעם על כך ש"זכותנו ההיסטורית" איננה צידוק. למה זכותם ההסטורית כביכול של הערבים מצדיקה גירוש יהודים?
ג. בכפר דרום חיו יהודים לפני 48, שאז נפל היישוב.
ובעזה עצמה התגוררו יהודים שנים רבות, דבר שיאמת כל הסטוריון שתשאל. הקשר השורשי של הערבים למקום איננו רב מזה של היהודים, כך ששאלת המוסריות נותרה בעינה.
[ליצירה]
מביע בזאת את רחמי לכל המחבלים האומללים שכתוצאה ממשטר עריץ ופשיסטי נשקפת להם סכנת נכות ברגל, כשפשעם היחיד הוא שניסו לרצוח אותי ואותך.
ברור - לפי הדין והצדק צריך להוביל אותם על שטיח אדום, ולא למעצר אלא לקבל פרס נובל לשלום. אה, עשו את זה כבר, לפחות לרוצח אחד.
ואיך בדיוק חוצצים קוים אדומים? אני מת לדעת איך לעשות את זה.
תגובות