[ליצירה]
הגשם מנגן על כולנו, מה? ניגוניו נעימים...
סיום מצויין, אך מעט תלוש. יכול להיות שהיה שם משהו לפני כן?
אהבתי את "עציר". מעולם לא שמעתי את המילה... ההתאמה בין הבית הראשון והשני מושלמת. צל"ש.
הבכי שלך מעורר.
תודה!
[ליצירה]
אוי לו לדור שאלו רבניו. קרן הרבנות ירדה. הרבנים אינם מוכשרים עוד להנהיג את הדור. "עניי עירך קודמים"
הרב חייב לדעת מה קורה עם בני משפחתו דבר ראשון.
אבל אנחנו רואים הרי מי כונן את הממשלה? הרבנים.
כמו במדבר - גדולי ישראל, המרגלים, הוציאו דיבה וחז"ל אמרו, שהיו צריכים ישראל למחות בהם. והם הרי היו דור עבדים, ובכל זאת.
מאיר אתה עוד עדין ובכלל לא מחוספס...
כל אחד יבור לו רב כלבבו. יחי הרב פרידמן!
[ליצירה]
אסף- זה כולל את כולם גם את הרבנים.
תסביר לי בצורה משכנעת למה מדגישים את "אשתו כגופו" ולא את 'נשים דעתן קלה ופסולות לעדות' למה את האחרון מתרצים בצורה עלובה במקרה הטוב.
כשכתבתי שתפילות גלותית התכוונתי לזה. לא כי יש לעקור. התורה כיום היא 'משהו' מנותק מהחיים. בבחינת "הציבי לך ציונים" מקסימום הלכות לא ברורות ולעתים "מצחיקות"
הדו"ג של הציפור באה לומר שתי דברים:
1. תראה כזו ברבריות- לך תסביר את זה, העיקר רוצים מקדש, משיח... קודם תבין על מה אתה מדבר. רק אחר-כך תנסה להפוך את זה לשירה.
2. התורה מתייחסת לדברים פיזיים לחלוטין.
כשהדס כתבה שירה לא חשבתי רק על שירה פיוטית....
אֵין זוֹ נְגִינָה אֲמִתִּית- לא נגינת הנפש של יוצר כזה או אחר; עליהם אפשר לסמוך בדר"כ שנגינתם נגינת הנפש, אלא נגינת היהדות, נגינת התורה שממזגת חומר ברוח, נגינה אלוהית פה ולא נגינה של בתי כנסיות מעץ ומאבן.
[ליצירה]
בחרתי לא להגיב על היצירה הזאת. וגם עליה רק במקרה שראיתי אותה.
רציתי לשלוח מסר שאני מאוד נהנה ממכלול יצירותייך שמבטאות רוח יהודית נאמנה ברמה שאינה מצויה. אתה הולך בכיוון הנכון. העיקר תמשיך, תשתכלל ותרגש.
ולשאר הקוראים באשר הם (כולל אני) לו יהיו שורשיכם עמוקים כשלו ענפיכם יצמחו מעלה לרום ונזכה גם לראות פירות.
quetiapine dosage for sleep asser.nl quetiapine overdose amount
[ליצירה]
שימו לב שהכותבת מאמינה באלוהים. כן, את מאמינה. בעצמך כתבת זאת. כי אם את מצפה שהשבת תרגש אותך סימן שהנקודת מוצא שלך היא של אמונה. הקביעה אין אלוהים היא סתם שלט מסחרי שלך.
ואת לא מנומסת במיוחד.
מה זה שבת את יודעת? מה היא אמורה לעשות לנו? למשל, מה את מקבלת כשאת מדליקה נרות? איזה שינוי את עוברת? או לחלופין- מה משתנה בך כשאת מבעירה אש בשבת? איזו עוצמה זאת ומה הסכנה שבגללה אסור? מה את אמורה לחוש?
ויש לי עוד שאלה: מה כלכך כיף בלנשום?
* * *