על הבל הבלים אמר קוהלת
אמרו חז"ל שעל המעשה שעשו שמעון ולוי שהרגו עיר שלמה
תנא אחד אמר שעשרת הרוגי מלכות הם כפרה על המעשה
תנא שני אמר שבכל דור ודור 10 צדיקים מתים ככפרה על אותו מעשה
זה בא ללמד אותנו שכל מעשה לטובה ולרעה לא משנה מי עשה אותו ומתי זכותו או חובתו עומדים לנצח מול הקדוש ברוך הוא.
[ליצירה]
על הבל הבלים אמר קוהלת
אמרו חז"ל שעל המעשה שעשו שמעון ולוי שהרגו עיר שלמה
תנא אחד אמר שעשרת הרוגי מלכות הם כפרה על המעשה
תנא שני אמר שבכל דור ודור 10 צדיקים מתים ככפרה על אותו מעשה
זה בא ללמד אותנו שכל מעשה לטובה ולרעה לא משנה מי עשה אותו ומתי זכותו או חובתו עומדים לנצח מול הקדוש ברוך הוא.
[ליצירה]
אני מניחה שעוד הרבה דמעות אשפוך היום כאן בצורה...
לפעמים אני תוהה מה היה קורה אילו לא ניתנה לנו זכות הכתיבה...
העולם כל כך ריק, האנשים כל כך חסרי תקווה, היאוש מאיים להשתלט, הכל אזל, אך הכתיבה חתמה לה מקום של קבע ועוצמה....
ברוכה הבאה.
[ליצירה]
מצטרפת למישי.
שלושת השורות האחרונות התהוו לי בבטן תוך כדי קריאה כשהגעתי לסוף קראתי והוצאתי מהבטן במקביל.
אני חושבת שהן חותמות את השיר בצורה המתבקשת.
ואאוצ' כבר אמרתי?
[ליצירה]
דעה, מה זה משנה אם מה שבת"ש כתבה מגעיל אותך או לא? מדובר כאן על תגובה ליצירה ולא תגובה לתגובה. זה לא אתר חינוך. זה אתר יצירה.
באשר ליצירה, הביקורת נאמרה.
זה אכן לא מתנגן לי כשיר ולא כמונולוג ולא משאיר לי מקום לדמיון ולהעמקה. גם בעיני החריזה הורסת מפני שזה מאלץ אותך להשתמש במילים שאולי לא היית משתמשת בהן אילו לא רצית לחרוז. בכתיבה הבאה שלך תנסי להשתחרר מחרוזים, תגלי עוד סוג של שחרור... ותראי שהאיכות משתפרת.
בהצלחה.
[ליצירה]
המממממ אני דווקא אוהבת את הסיום שלו כמו שהוא. החתול עושה את הכל כל כך שלם סוגר מעגל מסוים. אבל המעגל לא באמת סגור. ההצהרות והכוונות, שנות אור ביניהן. לגבי ההתחלה (את לובשת), לא יודעת. קטונתי. את המומחית. אתם.
[ליצירה]
אופטימית יקרה,
מכוחי ועוצם ידי כבר שבענו די. להגיד " להביא גואל" כמו שכתב/ה סתיו זה לעבוד על כל הדברים האלה על מנת לגרום להגעתו. לפעול מכוחו העצום של הקב"ה, זה שהוא מרעיף עלינו רגע רגע, ולהביא את הגואל כן כן, להביא. לא רק להאמין במיתוסים האלה, להשקים ולהעריב איתם ולפעול למימושם.
אמן.
[ליצירה]
אם כך ארז (בעניין פרוור) תשמח, כיוונת לדעת גדולים.
כשקראתי (תוך הנאה משורותיך) ישר חשבתי על " אף לא פעם אחת" ואז ראיתי שפרוזאי העיר על זה. אז כיוונתי לדעת גדולים.
אוהבת את כתיבתך. כאן ובכלל.
תגובות