הכותרת אמורה להיות 'מה אתה עושה פה?', אבל האתר החליט שהיצירה צריכה להיקרא '1', ואם אני אתקן את הכותרת התמונה תיעלם, אז שיהיה '1'.
ההילה היא בגלל שצילמתי אותו בערב והשמש מאחוריו.
אהבתי את ההילה שמסביב.
גם הקומפוזיציה- כמעט מושלמת.
השפן היה צריך להיות טיפה יותר שמאלה כדי שיהיה ממש טוב- על אחד מקוי השלישים. איך שהוא נמצא עכשיו הוא בין השליש לאמצע התמונה וזה קצת מעצבן את העין...
הרקע מאחורה יצא אאוט-אוף-פוקוס וזה יפה ומדגיש את השפן הקטן...
[ליצירה]
הכותרת אמורה להיות 'מה אתה עושה פה?', אבל האתר החליט שהיצירה צריכה להיקרא '1', ואם אני אתקן את הכותרת התמונה תיעלם, אז שיהיה '1'.
ההילה היא בגלל שצילמתי אותו בערב והשמש מאחוריו.
[ליצירה]
'צביאות' - 'צביעות' (משחק מילים יפה, אבל לא לגמרי מתאים)
'איך עליו לחיות, איך לחשוב, ומזון מאיזו תוצרת לאכול' - האם השמועות על רעב, עוני, ומחנות עבודה לאסירים פוליטיים (שמועות אותן אומרים פליטים מצפון קוריאה) הן אך הכפשות זדוניות המופצות ע"י אמריקה וגרורותיה? האם הטענות על התקפות בגבול דרום קוריאה הן שקרים?
אם כן - אתה צודק, באמת אין סכנה בנשק גרעיני צפון קוריאני.
אם לא - האם אתה סומך על אדם שמתאכזר לעמו שינהג באחריות בנשק גרעיני?
לגבי התקיפה בכור העירקי - האם יש לך הוכחה שאמריקה יזמה, אישרה, או אף ידעה על התקיפה? או שאתה יוצא מנקודת הנחה שהאמריקאים אחראים לכל הפשעים מאז מלחמת העולם השניה? האם לדעתך מדינת ישראל, שהותקפה מיד בהקמתה ע"י עירק, צריכה, או יכולה, להשלים עם נשק גרעיני עירקי? (או איראני?)
'מיהי הסכנה האמיתית?' אני אמנם לא אוביקטיבי, אבל אני חושש לשלומי יותר מצפון קוריאה ומאיראן משאני חושש מהתוקפנות האמריקאית.
[ליצירה]
התחכמויות מאולצות קצת, לא?
אני לא מתיימר, חלילה, לתקן את הנונסנס שלך, רק להציע כמה הצעות לשיפור: נסה לקצר את הבדיחות, ואל תסביר אותן ('איך הוא עשה לי את זה...' או 'שכחתי שהוא לא מכיר...' מיותרים). נראה גם שהתייאשת מהנסיעה מהר מדי. נונסנס כזה, שלא מבוסס על עלילה אלא על משחקי מילים, עדיף 'לנפח' קצת, או לסיים בשורת מחץ מצחיקה יותר מ'ירדה בתחנה שנראתה לה מרכזית מספיק'.
ההתחלה נחמדה, הפיכת הרהורים וביטויים לדיאלוג, אבל נטשת את הכיוון הזה כשהנהג נכנע ('טוב, בסדר, תעלה') ומשם הנסיעה מדשדשת. נראה שאם תערוך (ו'תדחוס') את הקטע תוכל להפוך אותו למצחיק יותר.
בהצלחה
[ליצירה]
יש הבדל בסגנון בין תחילת השיר לסופו, נראה כאילו בהתחלה אתה מחקה אותה, ובסיום אתה נכנע ונוטש (ומותיר מאחוריך שורת נקודות ללא משפט)
ודוקא בחלק השני מופיעה הפנינה - 'זר בארץ השירה'.
שיר יפה. על כותבת אמיתית?
תודה
[ליצירה]
'קנה מה שאין, אל תקנה מה שיש', בתוספת המעגל האסוציאטיבי.
גם בכתיבה כזו כדאי לחזור פעם שניה, לתקן טעויות כתב, אולי אפילו לערוך טיפה. אולי זה לא יהיה 'ראשוני' אבל מצד שני זה גם לא יהיה גולמי.
מה קורה כשמכניסים יד מכייסת לתוך שרוול של מעיל שנמצא בעצמו בתוך מעיל אחר?
תגובות