[ליצירה]
איך את יכולה לומר כזה דבר אם הכל "תחת שליטה" מה טעם יש לחיים, אם כך הדבר כל זמננו פה של בני האדם הוא הבל. על זה קראי מדרש קהלת ודברי רמבם בספר הדעת.
[ליצירה]
על הבל הבלים אמר קוהלת
אמרו חז"ל שעל המעשה שעשו שמעון ולוי שהרגו עיר שלמה
תנא אחד אמר שעשרת הרוגי מלכות הם כפרה על המעשה
תנא שני אמר שבכל דור ודור 10 צדיקים מתים ככפרה על אותו מעשה
זה בא ללמד אותנו שכל מעשה לטובה ולרעה לא משנה מי עשה אותו ומתי זכותו או חובתו עומדים לנצח מול הקדוש ברוך הוא.
[ליצירה]
כשאחד בא לתאר מצב עצוב במיוחד או לחילופין שמח במיוחד. באופן טבעי אנחנו נשמים פיוטיים לא מדברים כדיברנו ביומיום והסיבה היא שאירועים כאלו אנחנו לא תופסים בחושים אלא במה שעושה אותנו אנושיים.
מקור השירה ממש. לכן בעל כורחנו אנחנו מתטאים בצורה הזאת
וכך בדיוק ניראה השיר שלך.
הבעיה היא שככל שאנחנו פחות מסתכלים בשכלנו על התודעה שלנו אנחנו מגיעים לסתירות גדולות יותר.
למשל אם אני אומר
גל הוא בנאדם אבי הוא בנאדם אז גל הוא אבי.
הדוגמא הזאת מראה ניסיון כושל בצורה ברורה לתאר את מה שאנחנו מכירים בתודעה.
לכן התפקיד של השכל לברר כמה שיותר כיצד לתת צורה במקרה הזה הצורה היא מילים למה שאני חש בתוכי.
וניראה לא השקעת מספיק בשיר אמנם השקעת אבל לא קרוב למספיק מהבחינה שתיארתי. נתת לדברים יותר לבוא יותר בטבעיות וזה פשוט לא מתאים.
[ליצירה]
וואו איזה שיר חזק כמו אמן ווירטואוז עירבבת צבעים נדושים ליצור צבעים חדשים לרגשות עמוקים
הביקורת היחידה שלי היא שהשיר קצר מדי.
זה אולי ניראה לך מתאים לעשות את השיר קצר קולע מספיק כביכול.
לי ניראה שחסר כאן הרבה ושהסיבה האמיתית שקיצרת הוא משום הטבע הציקלוני של הרגשות שהבאת רגשות שקשה לתופסם ועייפת מלעמוד במקום הזה כשהיית מהמילה משפשפת ועד הר הגעש הרדום שלי
[ליצירה]
השיר ניראה יציב ומסוגנן
יש כוח לאדם שכתב אותו
אבל לעומת זאת הוא מתרכז בתחושות של האני
ותחושות הן דבר מעובד דבר שהתחיל במציאות עבר את ההסתכלות של המשורר ואז באה תחושה.
היה אפשר להזדהות יותר אם היית נותנת בשיר סיטואציה שלמה של תהליך העיבוד של תחושה מסוימת
למשל איזה תשומת לב לחיתוך שפתיים בטוח ויציב שראית סימן לשכל ומחשבה אבל זה עדיין רק שפתיים.
מקווה שהבנת אותי
[ליצירה]
אני איתך בשימוש המתחכם והמתוחכם במילים אבל זה ניראה כאילו השיר היה בנוי בשביל משחק המילים
ולא שהמשחק היה בנוי בשביל השיר. כמו איזה דר. סוס למבוגרים אשכנזים .
תגובות