[ליצירה]
למה ניראה לך שהרשעים עושים לעצמם את הכתר
אולי הכתר עושה לעצמו את הרשעים
וקטגור של ישראל הוא לא שרשע משמש כנבחר העם אלא שרשע ממשיך לשמש כנבחר העם
כלומר לא הנפילה היא הפשע אלא חוסר ההשתדלות לתקן
[ליצירה]
קצב שקיים בערך בשיר נאבד אחרי השורה
שתאחזי בי כבר חזק
הקריאה משם פשוט לא זורמת ממש
אתה מספר לנו שאתה מרגיש אהבה מתבל את זה עם אש וגם קנאה שנטועה כמו עץ
אתה בעצמך שם לב שלומר אני כך וכך זה לא מספיק
אז תדע שזה אפילו לא נצרך ולא מועיל בשום פנים
אם תאמר לאדם שמעולם לא כאב לו כואב לי אז הוא לא יוכל להבין אותך
ואם תאמר לאדם שכאב לו כואב לי גם אז הוא לא יוכל להבין אותך אלא הוא יוכל להבין את עצמו ולהשליך את ההבנה הזו עליך.
האתגר הוא לתאר את הרגש למצוא את הצורה שלו
ולהשפיע את הצורה הזו על האחר
זה יכול להיות דרך שירה או סיפור או מנגינה או כל דרך אומנותית אחרת בעצם בשביל קיימת האומנות.
אבל להשתמש בשפת יום יום שנועדה לצורך תועלת ערכית היא לא מה שאומנות חותרת אליה
[ליצירה]
קשה לי לחשוב - היכן ניתן למקם את הקטע, ארוך מדי, בלי צורה מובנת והגיון תבניתי, לא מתאים לשיר, ואם תכניס את זה לספר זה יראה ארוך ומלאכותי מדי.
ובתור קטע עצמאי ומהודר בזרימה ובעומק כלשהו - ניראה לי שהרעיון מפספס את המטרה, קצת קיצ'י מזכיר לי את שיר הסטיקרים שדווקא אהבתי.
[ליצירה]
כתוב חמוד רק מרגיש לי שהרמה היא טלוויזיונית
כאילו לא מאתגרת במיוחד נעים לקריאה אמנם
עם מעין בדיחות הפתעות שכאלו בתיאורים כמו האוקטבות המשתנות. אבל כאילו נחשב בלי הרבה חדירה לתודעה.
עכשיו זה לא דבר רע בתנאי שהשטח עצמו הוא מבריק כלומר שהלבוש של השיר הוא אופנתי אבל גם זה לא היה כל כך חתוך וגזור ולמידות של שירים אחרים שלך
[ליצירה]
איך שראיתי את אורך הטקסט לא היה בא לי לקרוא אבל כשהתחלתי בכל מקרה הכתיבה סחפה אותי
זו כתיבה שמתאימה לקטע קצר ולא הייתה מובנת כחלק מסיפור או יריעה מתמשכת או שהייתה מובנת אבל לא במשמעות שלה
לפחות כמו שהסיפור כתוב. בנית אותו ברעיונות קצרים שקופצים לכן יש רק גבול לכמות העלילה שאפשר לגולל
[ליצירה]
אמרו - מדוע נעשו כל הניסים במצרים אם כל הדור הזה מת בלאו הכי במדבר
וענו שהכל היה בשביל שני צדיקים והם יהושוע וכלב בן יפונה
ומה שאני בא לומר שרובנו חארות מתוך 600 אלף רק שניים צדיקים תארי לך מה זה. גברים ונשים כאחד וזה אולי הדבר היחיד שיש לנו במשותף וסיבת היותנו יחד אז תודה גם לזה.
תגובות